|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Misiekmiskiewicz
Autor tematu Rejestracja: niedziela 02 gru 2012, 12:38 Posty: 125 Pochwały: 5 Płeć:
|
KIEŁKOWNICA
Poniżej jest bardzo fajna kiełkownica, sprawdziłem u siebie, wszystko ładnie rośnie, obsługa jest prosta. Kiełki są smaczne i zdrowe:) http://alejka.pl/naczynie-do-kielkowani ... atura.html
|
środa 06 mar 2013, 15:40 |
|
|
benzulli
Administrator
Rejestracja: piątek 06 kwie 2012, 14:21 Posty: 475 Lokalizacja: Stalowa Wola Pochwały: 9 Płeć:
|
Re: KIEŁKOWNICA
Jakie kiełki spożywasz? Ja miałem jeść, lecz jednak zrezygnowałem.
_________________ Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby - Hipokrates.
Co zaś jest w życiu dobre? Umiłowanie do pracy, którą lubisz wykonywać dla niej samej, umiłowanie śmiechu bliskości z ludźmi, do których się nie przywiązujesz, nie uzależniasz emocjonalnie, choć ich towarzystwo przynosi ci radość. Dobrze jest oddać się takiemu działaniu, w które możesz zaangażować się całym sobą; działaniu, które samo w sobie przynosi ci tyle radości, że sukces, uznanie czy aprobata po prostu nie mają żadnego znaczenia. Pomocny może też okazać się powrót do natury. Porzuć tłum, idź w góry i w ciszy obcuj z drzewami, kwiatami, zwierzętami, z morzem, chmurami, niebem i gwiazdami. - Anthony de Mello
|
środa 06 mar 2013, 20:31 |
|
|
Misiekmiskiewicz
Autor tematu Rejestracja: niedziela 02 gru 2012, 12:38 Posty: 125 Pochwały: 5 Płeć:
|
Lucerna, rzodkiewka, różne fasolki, groch, słonecznik etc
|
czwartek 07 mar 2013, 07:34 |
|
|
ekologiczna
Rejestracja: niedziela 26 sie 2012, 23:48 Posty: 42 Pochwały: 4 Płeć:
|
Potwierdzam. Kiełkownica bardzo fajna. Ja najbardziej lubię rzodkiewkę i rzeżuchę, szczególnie wczesną wiosną, zamiast niezdrowych nowalijek z marketu.
|
sobota 04 maja 2013, 18:38 |
|
|
benzulli
Administrator
Rejestracja: piątek 06 kwie 2012, 14:21 Posty: 475 Lokalizacja: Stalowa Wola Pochwały: 9 Płeć:
|
Widziałem dzisiaj na rynku sadzonki kapusty - szkoda gadać, takie białe plamy... ciekawe po czym? Nie odważyłbym się tego zjeść. To ci nowalijki z supermarketu, tam zawsze mają nowalijki, a raczej sztucznowalijki. Najlepiej stawiać na domowe!
_________________ Mądry człowiek powinien wiedzieć, że zdrowie jest jego najcenniejszą własnością i powinien uczyć się, jak sam może leczyć swoje choroby - Hipokrates.
Co zaś jest w życiu dobre? Umiłowanie do pracy, którą lubisz wykonywać dla niej samej, umiłowanie śmiechu bliskości z ludźmi, do których się nie przywiązujesz, nie uzależniasz emocjonalnie, choć ich towarzystwo przynosi ci radość. Dobrze jest oddać się takiemu działaniu, w które możesz zaangażować się całym sobą; działaniu, które samo w sobie przynosi ci tyle radości, że sukces, uznanie czy aprobata po prostu nie mają żadnego znaczenia. Pomocny może też okazać się powrót do natury. Porzuć tłum, idź w góry i w ciszy obcuj z drzewami, kwiatami, zwierzętami, z morzem, chmurami, niebem i gwiazdami. - Anthony de Mello
|
sobota 04 maja 2013, 19:08 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|